<< Tillbaka
Antal ingredienser: 17

Limeöverbakad lax med russin, krassesmör & nötris

Antal portioner: st

Ingredienser

  • Krassesmör
  • 75 g rumstempererat smör
  • 0,5 dl klippt krasse
  • 1 Rivet skal från lime
  • 1 tsk limesaft
  • 2 sardellfiléer, hackade
  • Vitpeppar
  • Salt
  • 600 g laxfilé
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 1 lime, skivad
  • Ris
  • Basmatiris
  • 1 msk smör
  • 1 dl Diamond valnötter, hackade
  • 1 dl Sun-Maid russin
  • 1 dl plockad dill

Tillagning

Blanda samman ingredienserna till krassesmöret och smaka av med salt och peppar. Lägg smöret på smörpapper och rulla ihop och låt stelna i kylen. Värm ugnen till 175 grader.

Dela laxen i portionsbitar och lägg på en smord plåt. Krydda med salt, peppar och lägg på limeskivorna. Baka laxen i ugnen i ca 20 minuter. Koka riset efter anvisningarna på förpackningen.

Smält smöret i en stekpanna och fräs nötter och russin i ca 5 minuter så att de blir lätt rostade. Blanda i det kokta riset och den plockade dillen. Servera limelaxen med krassesmör och det nötiga riset.