<< Tillbaka
Antal ingredienser: 14

Mandarinkryddad wok

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 0,5 dl sesamolja
  • 100 g purjolök, strimlad
  • 440 g scampi, skalad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 150 g champinjoner, i kvartar
  • 1 burk böngroddar 440 g
  • Marinad
  • 0,5 dl sweet shilisås
  • 1 msk Kikkoman soja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 burk Del Monte mandariner 312 g
  • 60 g färsk bladspenat
  • Salt
  • Peppar
  • Jasminris

Tillagning

Häll av spadet från böngroddarna och mandarinerna. Vispa samman sweet chilisås, soja och ketjap manis i en skål. Hetta upp en wokpanna eller en större stekpanna och tillsätt sesamolja. Tillsätt purjolök, scampi, vitlök, champinjoner och böngroddar. Woka i två minuter och tillsätt marinaden. Woka i ytterligare två minuter. Tillsätt strax före servering mandarinerna och spenaten. Smaka av med salt och peppar. Servera woken med jasminris.