<< Tillbaka
Antal ingredienser: 16

Marinerade räkor med valnötssallad

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 750 g skalade räkor
  • Marinad
  • 3 banan schalottenlökar, hackade
  • 1,5 dl BFC Kalamata Olivolja
  • 1,5 dl Tabasco Chipotle
  • 0,75 dl HP sås
  • 3 msk honung
  • 3 msk Kikkoman Soja
  • Sallad
  • 60 g Diamond Valnötter
  • 60 g Sun Maid Aprikoser, hackade
  • 100 g rucolasallad
  • 250 g cocktailtomater, delade
  • BFC Limone Olivolja
  • havssalt
  • nymalen vitpeppar
  • 500 g färskt bröd

Tillagning

Fräs löken mjuk i oljan.

Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda  i 5 minuter.

Häll marinaden i en skål och lägg i räkorna.

Låt marineras.

Hacka nötterna grovt och rosta i en torr panna.

Blanda ihop nötterna med resten av ingredienserna till salladen.

Rippla över Limone oljan och krydda salladen med salt och peppar.

Lägg upp räkorna och servera med sallad och färskt bröd.