<< Tillbaka
Antal ingredienser: 30

Pink Barbeque - Lax med het BBQ sås

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • Bönris
  • 1 gullök, hackad
  • 125 g vildris
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1,5 dl svarta bönor
  • olja till stekning
  • BBQ sås
  • 0,5 msk smör
  • 1 liten gullök, hackad
  • 0,5 grön paprika, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 250 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk råsocker
  • 1 tsk Tabasco® Röd
  • 0,5 msk ingefära, riven
  • 1 lagerblad
  • 0,25 tsk malen kryddnejlika
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Krispig sallad
  • 100 g isbergssallad
  • 50 g ärtskott
  • Dressing
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk honung
  • 1 tsk Tabasco® Grön
  • 0,5 dl Bengt Frithiofsson - rapsolja
  • nymalen vitpeppar
  • salt

Tillagning

Lax
Skär laxen i portionsbitar och krydda. Ångkoka i ca 4-6 minuter eller baka av i ugnen på 175 grader i 5-8 minuter, beroende på storlek.

Bönris
Fräs löken i smöret och tillsätt ris. Tillsätt vatten och koka enligt anvisningarna på paketet. Förväll ärtor i lättsaltat vatten 1 minut, kyl ner i kallt vatten och låt rinna av. Blanda samman ris, ärtor och tillsätt bönorna. Krydda med salt och peppar.

BBQ sås
Fräs lök, paprika och vitlök i smält smör. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda i 20 minuter under omrörning.

Sallad
Strimla och skölj isbergssalladen och blanda ihop med ärtskott.

Dressing
Vispa samman vinäger, honung, Tabasco® och olja. Smaka av med salt och peppar. Häll över salladen.

Servering
Denna rätt kan serveras med både kalla och varma tillbehör.