<< Tillbaka
Antal ingredienser: 12

Rökt laxrulle med färskost och russin

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 200 g rökt lax, skivad
  • 100 g färskost
  • 1,5 msk pepparrotsvisp
  • 0,5 dl Sun-Maid russin
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Blandsallad
  • Bengt Frithiofsson Kalamata olivolja
  • Rödvinsvinäger
  • Havssalt
  • Nymalen peppar
  • Dill

Tillagning

Lägg den skivade laxen på bakplåtspapper. Blanda ihop ost, pepparrot, russin och smaka av med salt och peppar. Bred röran på laxen. Rulla försiktigt ihop laxen med hjälp av bakplåtspappret till en fast rulle. Lägg i kylen i ca 1 timme.

Skiva upp laxrullen i 8 bitar. Lägg salladen i en bunke. Rippla över olja, vinäger och smaka av med salt och peppar. Fördela salladen på förrättstallrikar och ställ laxrullarna upp. Dekorera med dill.