Stekt laxfilé med getostkräm och sallad
<< Tillbaka
Antal ingredienser: 17

Stekt laxfilé med getostkräm och sallad

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • smör och olja för stekning
  • Sallad
  • 1 kn grönsparris
  • 1 g rucolasallad
  • 1 kn rädisor, delade
  • 125 g cocktailtomater, delade
  • 2 msk kapris
  • 100 g oliver
  • dill, plockad
  • BFC Rapsolja
  • saft ifrån ½ citron
  • havssalt
  • Getostkräm
  • 200 g getost
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk Grey Poupon Grovkorning

Tillagning

Dela laxen i portionsbitar och krydda med salt och peppar. Värm en stekpanna med smör och lite olja, stek laxen på skinnsidan först så den får en gyllene färg. Vänd och stek klart på köttsidan.

Skär bort två cm av sparrisens stjälk, skala med hjälp av en potatisskalare. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och förväll sparrisen i 2-4 minuter, beroende på dess tjocklek. Färdigkokad sparris ska vara ”al dente”. Kyl ner i kallt vatten. Låt dem sedan rinna av på papper. Dela sparrisen i mindre bitar. Blanda samman resten av ingredienserna till salladen i en skål och rippla över olja, citronsaft och havssalt.

Skär bort kanterna på getosten. Mixa osten med crème fraiche i en matberedare. Rör i senapen och smaka av med salt och peppar.

Servering

Lägg upp laxen på en tallrik och servera med sallad och getostkrämen.

Senapen passar utmärkt till kallasåser, dressingar, marinader till lamm, kyckling, kalv samt julskinka