<< Tillbaka
Antal ingredienser: 17

The British Fishermen HP-Burger

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 4 hamburgerbröd
  • 600 g fiskpinnar
  • Bengt Frithiofsson Kalamata olivolja för stekning
  • HP-majonnäs
  • 2 äggulor
  • 1 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • 1,5 dl Bengt Frithiofsson Kalamata olivolja
  • 3 msk HP Sauce
  • 0,5 tsk Tabasco grön
  • Salt
  • Peppar
  • Grönt
  • 1 aubergine
  • 1 tsk salt
  • Bengt Frithiofsson Limone olivolja
  • Isbergssallad, strimlad
  • Klyftpotatis
  • 800 g potatis
  • 2 msk Bengt Frithiofsson Kalamata olivolja
  • Fingersalt/Havssalt

Tillagning

Stek fiskpinnarna i olivolja. Vispa ihop ägg och senap. Tillsätt under vispning oljan i tunn stråle. Tillsätt HP Sauce och Tabasco. Smaka av med salt och peppar. Skiva auberginen i två cm breda skivor och bred ut på ett fat. Strö över salt och låt dra i 15 minuter.

Torka av skivorna med hushållspapper och pensla på oljan. Grilla eller stek så att de får fin färg. Skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsform. Häll på oljan och blanda om. Strö över salt och baka i ugn, 225 grader i ca 30-40 minuter.

Lägg underdelen av brödet på en tallrik, lägg på isbergssallad, fiskpinnarna, aubergine, HP-majonnäs och avsluta med överdelen av hamburgerbrödet. Servera klyftpotatisen vid sidan om.