<< Tillbaka
Antal ingredienser: 13

Varmröktlax med gurkyoghurt och sallad

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 3,75 kg Varmrökt laxfilé kryddad med dragon, fänkål och Tabasco
  • Gurkyoghurt
  • 3 gurkor
  • 1 l medelhavsyoghurt
  • 3 rivet skal ifrån citroner
  • 2 msk citronsaft
  • salt
  • nymalen svart peppar
  • Sallad
  • 200 g ekbladssallad
  • 200 g isbergssallad
  • 1 huvudblomkål, hyvlad eller i små buketter
  • 300 morötter, hyvlade
  • BFC Biologico olivolja
  • balsamicovinäger

Tillagning

Skala gurkan och dela den på hälften. Gröp ur kärnhuset med en sked och riv gurkan. Krama ur saften och lägg gurkköttet i en skål. Rör i yoghurt, rivet citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Blanda ihop Salladen och rippla över olja och vinäger.

Servering
Lägg upp lax med sås och sallad. Servera med kokt färsk potatis.