<< Tillbaka
Antal ingredienser: 15

Baconlindad fläskfilé med plommon serveras med rostade rotsaker

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 550 g fläskfilé
  • 2 dl Sun-Maid katrinplommon
  • 1 pkt bacon à 140 g
  • 1 liten gul lök
  • 1 rött äpple
  • 2 dl köttbuljong
  • 0,5 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Rostade rotsaker
  • 450 g potatis
  • 450 g palsternacka
  • Bengt Frithiofsson Kalamata olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • Salvia för dekoration

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa fläskfilén. Dela plommonen på hälften och lägg dem på ovansidan av fläskfilén och linda bacon runt om. Skala och skiva rotsakerna.

Lägg på en plåt och rippla över olivolja och havssalt. Sätt in i ugnen och låt rosta i ca 45 minuter. När köttet är färdigt lägg det i aluminiumfolie och låt vila. Ta stekspadet samt löken och äpplet och lägg i en mixer. Mixa till en slät sås och häll i en kastrull.

Tillsätt grädde och låt koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär upp köttet och lägg på tallriken tillsammans med rostade rotsaker och den mustiga äpplesåsen. Dekorera med lite färsk salvia.