<< Tillbaka
Antal ingredienser: 12

Chévre Chaud

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 200 g pumpa eller sötpotatis
  • olivolja och havssalt
  • 4 skivor chèvre
  • Dressing
  • 1,5 msk Grey Poupon Old
  • Style Mustard
  • 1,5 msk honung
  • 1,5 tsk rödvinsvinäger
  • 0,75 dl olivolja
  • salt och nymalen peppar
  • 1 näve ruccolasallad
  • 1 st päron i skivor

Tillagning

Skala pumpan eller sötpotatisen och skär i ½ cm tjocka skivor. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och havssalt och rosta i 200° tills den fått färg och är mjuk.

Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Lägg pumpa och chévre på brödet och gratinera i 225° till osten fått fin färg, ca 4–5 min.

Blanda ihop dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar. Toppa smörgåsen med sallad, päron och ringla över dressingen.