Dijonsenapsomelett med kräftfyllning
<< Tillbaka
Antal ingredienser: 15

Dijonsenapsomelett med kräftfyllning

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 1 schalottenlök, hackad
  • 170 g kräftstjärtar, avrunna
  • 1 dl cannellinibönor, avrunna
  • 2 dl grädde
  • 0,5 msk msk koncentrerad skaldjursfond
  • 0,75 msk parmesan, riven
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • nymalen peppar
  • 6 ägg
  • 3 msk vatten
  • 1,5 msk Grey Poupon Dijonsenap
  • 1 nypa salt
  • smör till stekning
  • 2 msk dill, hackad

Tillagning

Värm smör i en panna och fräs löken mjuk. Tillsätt kräftstjärtarna i pannan tillsammans med bönor, grädde, fond, parmesan och citronsaft. Låt koka ihop i ca 5 minuter och krydda med salt och peppar.

Knäck äggen och vispa ihop med vatten, senap och salt.

Smält smör i en stor stekpanna och häll i äggsmeten. Rör fram och tillbaka några gånger i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Omeletten är färdig när den stelnat.

Lägg i kräftfyllningen och lägg upp på ett fat, dekorera med hackad dill.