<< Tillbaka
Antal ingredienser: 12

Filmjölksbröd

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 1 l filmjölk
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl aprikoser, delade på hälften
  • 1 dl Sun Maid russin
  • 1 dl Diamond valnötter
  • 1 dl solrosfrön

Tillagning

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda ihop filmjölk, bikarbonat och sirap försiktigt i en bunke. Rör ihop de övriga ingredienserna och vänd i filmjölken. Häll smeten i 2 smorda avlånga formar som rymmer ca 1½ liter, sätt in i ugnen. Prova med en sticka efter ca 1 timme och 15 minuter. Är stickan torr är brödet klart. Låt svalna.