<< Tillbaka
Antal ingredienser: 20

Glowing ribs - Chipotleglaserade ribs

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll
  • 2 l vatten
  • 2 msk Kikkoman soja
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • Glaze
  • 0,5 dl Tabasco® Chipotle
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 msk Kikkoman soja
  • 0,5 dl flytande honung
  • Coleslaw
  • 250 g vitkål, strimlad
  • 1 dl Green Giant majskorn
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • 200 g kålrabbi, riven
  • 1 dl yoghurt av medelhavstyp
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk Tabasco® Grön
  • 1,5 tsk Grey Poupon - Grovkornig dijonsenap
  • havssalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Dekorering timjan!

Tillagning

Ribs
Lägg revbenspjällen i en kastrull och häll över vatten, soja och kalvfond. Koka i cirka 1 timme eller tills köttet börjar släppa från benen. Låt svalna.

Glaze
Lägg ingredienserna till glazen i en kastrull och koka i ca 5-10 minuter så den blir simmig. Låt svalna.

Coleslaw
Tag en skål och blanda samman vitkål, majskorn och bladpersilja. Krama ur den rivna kålrabbin och lägg i skålen. Rör ihop yoghurt, majonnäs, Tabasco® och senap. Vänd ner i skålen och smaka av coleslaw med salt och peppar.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla på glazen på ribsen och värm i 10-15 minuter. 

Servering
Servera med coleslaw och dekorera ribsen med timjan.