<< Tillbaka
Antal ingredienser: 12

Kyckling med aprikos- och chilisalsa

Antal portioner: st

Ingredienser

  • Kyckling
  • 4 kycklingklubbor
  • Saften från en citron
  • 1 pressad vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Aprikos- och chilisalsa
  • 1 burk Del Monte aprikoser 420 g
  • 1 avokado, tärnad
  • 1 msk spansk röd peppar, hackad
  • 0,5 Saften från en lime
  • 0,5 dl Bengt Frithiofsson Kalamata olivolja
  • Salt
  • Vildris

Tillagning

Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form och krydda den med citronsaft, vitlök, salt och peppar. Ställ formen i 225º varm ugn i 30-40 minuter eller tills köttet är mört och har en fin färg. Häll av aprikoserna och tärna. Blanda samman ingredienserna till salsan. Servera kycklingen och salsan med vildris.