Kycklingfilé med persiko- och krassesås och couscous
<< Tillbaka
Antal ingredienser: 11

Kycklingfilé med persiko- och krassesås och couscous

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gullök, hackad
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 msk koncentrerad hönsbuljong
  • 1 ask smörgåskrasse, klippt
  • 1 brk Del Monte Persikohalvor i lätt sockerlag 420 g, utan lag
  • 1 dl saltade Cashewnötter
  • salt
  • vitpeppar från kvarn
  • olivolja, exempelvis Bengt Frithiofsson Kalamata, för stekning
  • couscous

Tillagning

Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i olivolja i en gryta eller en panna med höga kanter. Lägg i löken och bryn i några minuter. Koka under tiden upp grädden i en kastrull tillsammans med hönsbuljongen.

Lägg krassen i en mixer och slå över den varma gräddbuljongen, mixa ihop och häll över kycklingen. Lägg i persikorna och koka i 10 minuter. Tillsätt nötterna samt smaka av med salt och peppar. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen och servera till.