<< Tillbaka
Antal ingredienser: 18

Kycklinggryta

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 blomkål
  • 3 vitlöks klyftor, hackade
  • 0,5 spanskpeppar röd urkärnad, strimlad
  • 250 g champinjoner
  • 1 rödpaprika, strimlad
  • 150 g minimajs
  • 1,5 dl cashewnötter
  • 1 citrongräs
  • 2,5 msk Kikkoman soja
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • olivolja till steknig
  • 1 näve basilika, hackad
  • basmatiris

Tillagning

Stycka kycklingen i bitar. Värm en stekpanna och stek kycklingen så att den får färg, krydda med salt och peppar. Lägg sedan i en gryta.

Skär purjolöken i skivor och plocka blomkålen i små buketter. Värm olja i en panna och fräs purjolök, vitlök, spanskpeppar och champinjoner i några minuter. Häll i grytan, ta citrongräset och bank stjälken platt (så att alla smaken kommer fram) och lägg i gryten samt tillsätt resten av ingredienserna.

Låt grytan sjuda i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

 

Servering
Hacka lite färsk basilika och strö över grytan samt servera med ris.