<< Tillbaka
Antal ingredienser: 18

Lövbiffsrullar med katrinplommon och färskost

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • Smör och olja till stekning
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • Fyllning
  • 12 Sun-Maid katrinplommon
  • 200 g färskost
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 3 msk persilja, hackad
  • 500 g lövbiff
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Äpplecidersås
  • 2 msk kalvfond, koncentrerad
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl äppelcider
  • 1 dl grädde
  • Maizenamjöl
  • 1 äpple, tärnat
  • 0,25 citron

Tillagning

Koka potatisen och låt den kallna. Värm ugnen till 180 grader. Skär plommonen i mindre bitar och blanda ihop med osten, löken och persiljan. Lägg ut lövbiffen och bred på krämen. Rulla ihop lövbiffen till rullader och fäst dem med en tandpetare. Krydda med salt och peppar.

Värm en panna med smör och bryn lövbiffen runt om så att de får färg. Lägg dem i en ugnssäker form och stek dem klara i ugnen i ca 12 minuter. Häll kalvfond, vatten och cider i en kastrull och koka ner till en tredjedel. Tillsätt grädden och koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

Red såsen med maizenamjöl utrört i vatten. Tärna under tiden äpplena i centimeterstora tärningar. Lägg i en skål och täck med vatten och citron, så att de inte tappar färg. Dela potatisen i mindre bitar och stek i smör och lite olja tills de får en gyllene färg. Strö över persiljan före servering. Tillsätt äppeltärningarna i såsen strax före servering. Servera rulladerna rykande heta från ugnen.