Mustig svamp och Dijonsenapsgryta
<< Tillbaka
Antal ingredienser: 16

Mustig svamp och Dijonsenapsgryta

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 1,5 l vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 gul lök, skalad
  • 1 morot, skalad
  • 1 lagerblad
  • 0,5 kg grytbitar av nöt eller kalv
  • 4 dl buljong
  • 4 dl grädde
  • 2 msk Grey Poupon Dijonsenap
  • 250 g kantareller alt. blandsvamp
  • 200 g brysselkål
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • smör till stekning
  • 1 dl persilja, hackad
  • ris

Tillagning

Koka upp vatten och fond. Skär löken och moroten i bitar och lägg i tillsammans med lagerblad och kött i buljongen.

Låt koka i 40-60 min så att köttet blir mört. Plocka ur köttet och lägg i en gryta. Ta 4 dl buljong som köttet kokat i och häll i grytan tillsammans med grädde och senap.

Värm smör i en panna och fräs svampen. Lägg i grytan. Koka upp vatten i en kastrull och koka brysselkålen tills den blir mjuk lägg därefter i löken och koka i 5 minuter. Lägg brysselkål och lök i grytan och koka ihop i ca 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Strö över persilja före servering.

Servera grytan med ris.