Ört och Dijonpanerad lammrostbiff serveras med plommon och mynta chutney
<< Tillbaka
Antal ingredienser: 16

Ört och Dijonpanerad lammrostbiff serveras med plommon och mynta chutney

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 600 g lammrostbiff
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • smör till stekning
  • Panering
  • 0,5 dl blandade örter, hackade
  • 2 msk Grey Poupon Old Style Mustard
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 äggulor
  • Plommon- och myntachutney
  • 1 rödlök, halvmånar
  • 1 dl Sun Maid katrinplommon, delade
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 dl myntablad, plockade
  • olja till steknig
  • maizena mjöl för redning

Tillagning

Putsa köttet fri från senor. Krydda köttet med salt och peppar. Värm en stekpanna med smör och stek köttet så att den får fin stek yta på bägge sidor. Lägg på en plåt och låt svalna. 

Rör ihop ingredienserna till paneringen. Bred över paneringen på köttets ovansida och baka av i 150 grader varm ugn till en inner temperatur till 55 grader. Låt vila i folie.

Värm en kastrull med lite olja och fräs löken mjuk. Lägg i katrinplommon, vinäger, socker och buljong.

Sjud i 15 minuter. Red av med maizena utrört i vatten till en fastare konsistens. Lägg i myntan och låt chutney svalna.

Servering

Skiva upp köttet i tunna skivor och servera med chutney.