Rensteksbaguette
<< Tillbaka
Antal ingredienser: 13

Rensteksbaguette

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 1 st surdegsbaguette
  • 150 g färskost
  • 1 msk Grey Poupon Dijonsenap
  • 1 msk riven pepparrot
  • salt, peppar
  • 200 g renstek
  • 6 potatisar
  • timjan
  • Inlagda grönsaker
  • 2 msk vinäger
  • 4 msk socker
  • 6 msk vatten
  • 1 st rödlök
  • 1 st morot

Tillagning

Rör ihop färskost, senap och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Koka potatisen och låt svalna. Koka upp lagen och låt kallna. Skala rödlök och morötter och skär i tunna skivor.

Marinera 5–10 minuter i lagen. Ta upp ur dem och låt rinna av på hushålls­papper. Dela baguetten och bred på rikligt med färskostblandningen.

Skala och skiva potatisen och lägg på baguetten tillsammans med renstek och toppa med de inlagda grönsakerna. Dekorera med timjan.