<< Tillbaka
Antal ingredienser: 20

Ribbs med glaze och coleslaw

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 2,5 kg revbensspjäll, tjocka
  • 2 l vatten
  • 2 msk Kikkoman soja
  • 2 msk kalvfond koncentrerad
  • Glaze
  • 4 apelsinskal ifrån apelsiner
  • 6 msk farinsocker
  • 4 msk honung
  • 8 msk balsamico vinäger
  • 8 msk BFC Kalamata olivolja
  • 6 tsk Tabasco Garlic
  • 4 tsk Chipotle
  • Coleslaw
  • 500 g vitkål, strimlad
  • 1 fänkål, strimlad
  • 100 g salladslök, skivade
  • 2 dl röda linser, okokta
  • 0,5 honungsmelon
  • 3 dl yoghurt av medelhavstyp
  • 2 tsk Tabasco Garlic
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Tillagning

Lägg revbenspjällen i en kastrull och häll över vatten, soja och kalvfond. Låt koka i cirka 1 timme eller tills köttet börjar släppa från benen. Låt svalna

Lägg ingredienserna till glazen i en kastrull och låt koka i ca 5-10 minuter så att den blir simmig. Låt svalna.

Lägg strimlad vitkål, fänkål och salladslök i en skål. Gröp ur kärnhuset ur melonen och riv melonköttet på rivjärn, kram ur saften och lägg i skålen. Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna och lägg sedan i skålen tillsätt yoghurt, tabasco, salt och smaka av med peppar.

Sätt ugnen på 225 grader. 

Servering
Pensla på glazen på ribbsen och värm i cirka 10-15 minuter.
Servera med coleslaw.