<< Tillbaka
Antal ingredienser: 10

Russinmüsli

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 4 dl boveteflingor
  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl vetekli
  • 1,5 dl krossat linfrö
  • 1 dl farinsocker
  • 2 dl solroskärnor
  • 0,5 dl Bengt Frithiofsson rapsolja
  • 0,75 dl mörk sirap
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl Sun-Maid russin

Tillagning

Värm ugnen till 150 grader. Blanda samman de torra ingredienserna i en långpanna. Rör ihop olja, sirap och vatten i en bunke och häll över i långpannan. Blanda om. Rosta i ugnen i 40 minuter. Rör gärna om ett par gånger under tiden.

Sänk ugnsvärmen till 75 grader och låt müslin torka i ytterligare ett par timmar. Lägg müslin i en skål och blanda i russin. Denna müsli med fil eller yoghurt blir en hit runt frukostbordet!