<< Tillbaka
Antal ingredienser: 11

Sallad med hallonvinägrette och rökt ren

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 200 g rökt renstek, skivad
  • 80 g Mâche sallad/bladspenat
  • 0,5 ask smörgåskrasse
  • 1 dl Sun-Maid katrinplommon, tärnade
  • 1 dl Diamond valnötter, grovt hackade
  • Hallonvinägrette
  • 1 dl hallon, frysta
  • 0,5 dl Bengt Frithiofsson Kalamata olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

Skölj salladen och lägg i en bunke. Klipp över krasse och blanda i plommon och nötter. Värm hallonen i mikro eller i en kastrull. Mixa hallonen och sila. Blanda samman hallonpurén med resten av ingredienserna till vinägretten. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp köttet och salladen på tallriken, rippla över vinägretten.