<< Tillbaka
Antal ingredienser: 11

The Chicky Chipo Burger

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 12 skivor formbröd
  • 500 g kycklingfilé
  • Marinad
  • 0,5 dl HP Sauce
  • 0,5 dl Bengt Frithiofsson Kalamata olivolja
  • 0,5 dl Kikkoman soja
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • Chipotleost
  • 150 g Philadelphiaost light
  • 2 tsk Tabasco Chipotle
  • Grönt
  • 1 msk inlagd ingefära, hackad
  • 0,25 purjolök, skivad
  • 1 morot, grovt riven

Tillagning

Vispa ihop marinaden i en bunke och marinera kycklingen i 20 minuter eller över natten. Stek den i 180 grader i ca 15 minuter eller grilla den på grillen. Skär kycklingen i skivor. Rör ihop Philadelphiaosten med Tabascon.

Skär bort kanterna på brödet. Lägg ett formbröd på en tallrik och bred på ost, lägg på några skivor kyckling, strö över ingefära, purjolök och morot. Fortsätt med ytterligare ett lager med bröd, kyckling, ingefära, purjolök och morot. Avsluta med en skiva formbröd med ost. Dela burgaren med en vass kniv på diagonalen.