<< Tillbaka
Antal ingredienser: 19

The Crabba Haba Beef BurgerGrillad biffburgare med krabb-coleslaw

Antal portioner: st

Ingredienser

  • Bröd
  • 0,5 pkt smördeg, utkavlad
  • 1 äggula
  • Burgare
  • 1 msk HP Sauce
  • 2 msk Bengt Frithiofsson Ecológico olivolja
  • 4 bitar utskuren biff à 160 g
  • Coleslaw
  • 100 g vitkål, strimlad
  • 50 g morot, grovt riven
  • 0,5 brk Green Giant majskorn (198 g konserv)
  • 150 g krabbsticks, strimlade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • 1,5 tsk Tabasco® Habanero alt Original
  • svartpeppar, grovmalen
  • salt
  • Sallad
  • 200 g sötpotatis
  • 1,5 dl Figaro svarta oliver med kärnor
  • 1 burk Del Monte ananas i skivor (220 g konserv), tärnade
  • 2 msk Bengt Frithiofsson Ecològico olivolja
  • fingersalt/havssalt

Tillagning

Skär smördegen i åtta lika stora rutor och pensla med äggula. Nagga med en gaffel. Baka av i 180º i cirka tio minuter så att de blir gyllenbruna. Rör ihop HP Sauce och olja. Pensla på biffen och stek dem i smör eller margarin, några minuter på varje sida, alternativt grilla biffarna på grillen.

Blanda ihop ingredienserna till coleslawen i en bunke. Smaka av med salt och grovmalen peppar. Skala potatisen och dela i tärningar. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Häll av vattnet och låt svalna. Blanda i oliver, ananas, olja och smaka av med salt.

Ta fram en tallrik och börja med en brödskiva, lägg på biffen, coleslaw och avsluta med ytterligare en brödskiva. Servera salladen vid sidan om.