<< Tillbaka
Antal ingredienser: 25

The Crusty Roque Dijon Burger

Antal portioner: st

Ingredienser

  • Bröd
  • 1 baguette
  • 0,5 msk Herbes de Provence (franska örter)
  • 3 msk Bengt Frithiofsson Hojiblanca olivolja
  • Burgare
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 400 g blandfärs
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 tsk Lea & Perrins Worcestershire sauce
  • 1 tsk Herbes de Provence
  • 1 tsk salt
  • 1 km peppar
  • 1 ägg
  • Smör/margarin för stekning
  • Dressing
  • 75 g roquefortost eller annan mögelost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • 0,5 tsk rödvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Sallad
  • 100 g mâchesallad
  • 1 avokado, tärnad
  • 1 gul paprika, strimlad
  • 0,5 dl Diamond valnötter, grovt hackade
  • 0,5 dl Bengt Frithiofsson Hojiblanca olivolja

Tillagning

Skär baguetten i åtta skivor på snedden. Pensla brödet med oljan och strö över kryddorna. Rosta i 200 g tills brödet får lite färg. Lägg ströbröd i en bunke och slå över mjölken, låt svälla i några minuter.

Blanda i resten av ingredienserna till burgarna och arbeta till en smidig färs. Forma fyra avlånga burgare och stek i smör eller margarin, 4-6 minuter på varje sida, alternativt grilla dem på grillen. Riv osten på ett rivjärn och lägg i en bunke.

Häll i resten av ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Blanda ihop alla ingredienserna till salladen. Lägg en baguetteskiva på en tallrik, lägg på dijonburgaren, grönsakerna, dressingen och avsluta med ytterligare en brödskiva.