<< Tillbaka
Antal ingredienser: 19

The Spartan Delicate Lamb Burger

Antal portioner: st

Ingredienser

  • Bröd
  • 8 skivor grekiskt lantbröd
  • 4 msk Bengt Frithiofsson Limone olivolja
  • Burgare
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 tsk mynta, torkad
  • 1,5 tsk salt
  • 1 km svartpeppar
  • Smör eller margarin till stekning
  • Olivtzatziki
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl Figaro svarta oliver utan kärnor, avrunna
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • Salt
  • Peppar
  • Grönt
  • 1 liten zucchini
  • 1 tsk salt
  • 0,75 tsk Tabasco Garlic
  • 2 msk Bengt Frithiofsson Limone olivolja

Tillagning

Skiva upp brödet och pensla med oljan. Rosta i 225 grader i ugnen tills brödet får lite färg. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt dra i några minuter. Blanda samman resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig färs.

Forma färsen till fyra burgare. Stek dem i smör eller margarin, 4-6 minuter på varje sida, eller grilla dem på grillen. Strimla oliverna. Blanda dem med resten av ingredienserna till tzatzikin. Smaka av med salt och peppar. Låt tzatzikin dra i kylen tills det är dags att servera hamburgaren.

Skiva zucchinin i långa skivor och fördela på ett fat. Strö över saltet och låt dra i 15 minuter så att vätskan dras ut. Torka därefter av zucchinin med hushållspapper. Blanda samman oljan med Tabascon och pensla på zucchinin. Grilla i panna eller direkt på grillen så att zucchinin får en fin färg på bägge sidor.

Lägg ett bröd på tallrik, lägg på sallad, tomat, tzatziki, lammburgare, rödlök och avsluta med ytterligare en brödskiva. Servera zucchinin vid sidan om.