<< Tillbaka
Antal ingredienser: 15

Apelsin sallad med pannacotta smaksatt med habanero

Antal portioner: st

Ingredienser

  • Apelsinsallad
  • 10 apelsiner
  • 2 dl socker
  • 2 msk Grand Manier
  • 2 msk Grenadine
  • Knäckflarn
  • 75 g smör
  • 0,75 dl socker
  • 1,5 msk sirap
  • 1,5 msk grädde
  • 0,75 dl mjöl
  • 50 g sötmandel
  • Pannacotta
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 4 dl matlagningsyoghurt

Tillagning

Pannacotta

Blötlägg gelatinet 5 minuter i kallt vatten.

Koka upp grädde och socker i en kastrull. Dra ifrån värmen. Krama ur gelatinet och lägg i kastrullen. Tillsätt kanel, matlagningsyoghurt och tabasco habanero. Rör till en slät smet. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen, låt stå tills pannacottan stelnat, det tar ca 3 timmar. 

Apelsinsallad
Filea apelsinen genom att först skära bort skalet med en vass kniv och sedan skära ut klyftorna mellan hinnorna, krama därefter ur saften som finns kvar.

Sila apelsin filéerna ifrån saften.

Lägg sockret i en tjock bottnad kastrull och droppa i lite vatten så att sockret fuktar sig. Koka till en gyllene karamell. Slå på apelsinsaften och koka upp. Dra saften ifrån plattan och smaksätt med grenadin och Grand Manier.

Låt svalna. Lägg i apelsinfiléerna. 

Knäckflarn
Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker, sirap, grädde och mjöl.

Koka upp smeten och tag ifrån värmen.
Hacka sötmandeln lite grovt och rör i smeten.

Sätt ugnen på 200 grader.

Fördela smeten på en plåt med smörpapper. Grädda till en gyllene färg ca 5-10 minuter

Låt svalna. Bryt kakan i lagom stora flarn bitar.

Servering
Servera pannacottan med salladen och knäckflarnen. Dekorera med mynta.