<< Tillbaka
Antal ingredienser: 12

Foccaia med oliver

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 6 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl BFC Kalamata olivolja
  • 3 tsk Tabasco röd
  • 12 dl vetemjöl
  • 2 dl Figaro gröna oliver fyllda med paprika
  • 0,5 dl BFC Kalamata Olivolja till pensling
  • 3 tsk Tabasco röd till pensling
  • 1 msk havssalt
  • 0,5 msk rosmarin

Tillagning

Smula ner gästen i en bunke tillsätt salt och honung. Rör ut gästen i ljummet vatten och häll i olivolja, tabasco och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 45-60 minuter.

Häll ut degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig med lite extra mjöl. Platta ut degen på en oljad långpanna. Tryck i oliverna i degen. Låt jäsa i 15-20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla brödet med olivolja blandat med tabasco och strö över havssalt och rosmarin. Baka av brödet i ca 15-20 minuter. Låt brödet svalna och skär upp i fyrkanter, passar utmärkt till bufféer.