<< Tillbaka
Antal ingredienser: 13

Isad gazpacho med olivbröd

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 5 dl tomatjuice
  • 5 dl grönsaksjuice
  • 2 burkar Del Monte krossad ananas 227 g
  • 0,5 gurka
  • 1 avokado
  • 1 gul paprika
  • 5 späda sticklökar eller ½ röd lök
  • 1 selleristjälk
  • 0,5 dl färska korianderblad, hackade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk Tabasco® Original
  • Salt
  • 8 isbitar

Tillagning

Blanda tomatjuice, grönsaksjuice och ananas i en stor tillbringare. Skala gurkan. Klyv den på längden i två halvor. Skrapa ur kärnorna. Skär avokadon och alla grönsaker i små tärningar. Rör ner tärningarna i tillbringaren. Smaka av med pressad vitlök, Tabasco och salt.

Låt soppan stå kallt i minst 2 timmar så att smakerna mognar. Servera väl kyld med krossad is i glas eller sopptallrik. Bjud soppan med citronolivbröd. Några räkor smakar också gott i soppan!