kantarelltoast
<< Tillbaka
Antal ingredienser: 9

Kantarelltoast

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 4 skivor bröd, gärna surdeg
  • 8 dl kantareller alt. blandsvamp, rensad
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 3 dl grädde
  • 1 msk Grey Poupon Dijonsenap
  • 1 tsk Kikkoman soja
  • 30 g gorgonzolaost
  • 2 msk persilja, hackad
  • parmesanost, hyvlad smör till stekning salt, nymalen vitpeppar

Tillagning

Skär svampen i mindre bitar och stek i smör tillsammans med schalottenlöken. Tillsätt grädde, senap, soja och gorgonzola. Låt sjuda i 8–10 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör i persiljan. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Fördela svampen över bröden och toppa med hyvlad parmesan. Gratinera i ugnen i 225 grader ca 5 minuter tills osten smält.