<< Tillbaka
Antal ingredienser: 15

Kycklingsallad

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • Marinad
  • 1 tsk Tabasco röd
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk Kikkoman soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl socker
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0,5 msk Maizenamjöl
  • 2 limefrukter
  • Sallad
  • 150 g blandsallad
  • 1 avokado, tärnad
  • 1 dl kokta vita italienska bönor
  • 0,5 dl soltorkade tomater
  • 4 skivor melon, galia- eller honugsmelon

Tillagning

Skär kycklingfilén i 3 cm stora kuber. Blanda samman Tabasco, ingefära, vatten, soja, vinäger, socker och vitlök i en kastrull. Koka upp och sjud i 3-5 minuter. Red av med Maizena utrört i vatten. Blanda samman marinaden med kycklingen. Häll kycklingen i en långpanna och stek i 200 grader varm ugn i 10-15 minuter tills kycklingen är genomstekt.

Dela limefrukten på hälften och grilla i en grillpanna med köttsidan nedåt eller lägg på gallret tillsammans med kycklingen i ca 15 minuter. Riv salladen i mindre bitar, blanda i avokado, vita bönor och soltorkade tomater. Lägg upp på en tallrik eller fat. Lägg på den stekta kycklingen. Pressa den grillade limen över kycklingen, som fått en lätt karamelliserad smak. Servera med melonskiva.