<< Tillbaka
Antal ingredienser: 11

Sallad på rödbetor och fetaost

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 700 g färska rödbetor
  • 150 g blandsallad
  • 200 g fetaost
  • 2 msk basilika, grovhackad
  • 4 nypor salt, gärna gourmetsalt
  • Dressing
  • 1 tsk Tabasco grön
  • 3 msk balsamicovinäger
  • 3 tsk grovkornig senap
  • 1,5 km grovmalen svartpeppar
  • 3 msk honung
  • 1 dl olivolja

Tillagning

Lägg rödbetorna i en kastrull och täck med vatten. Koka i ca 50 minuter eller tills rödbetorna blir mjuka, häll av vattnet och låt dem svalna lite. Skala och dela dem i klyftor.

Rör ihop ingredienserna till dressingen. Lägg upp sallad på en tallrik eller ett fat, lägg på rödbetor och fetaost. Ringla över dressingen och strö över basilika och lite gourmetsalt. Servera salladen med rostat bröd.