<< Tillbaka
Antal ingredienser: 10

Tomat- och olivbrushetta

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 10 skivor lantbröd
  • 4,5 msk BFC Kalamata Olivolja
  • 1 msk Tabasco Garlic
  • 10 tomater
  • 1 kruka basilika
  • 20 svarta oliver, kärnfria
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 2 msk BFC Olivolja
  • havssalt
  • nymalen svart peppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop oljan och tabasco och pensla på brödet. Lägg brödet på en plåt och rosta i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.

Dela tomaterna i kvartar och skär bort kärnhuset. Tärna tomatköttet och lägg i en bunke. Plocka basilika bladen och hacka grovt. Skiva oliverna. Rör ihop tomatköttet, basilikan, oliverna och löken smaka av med olivolja, havssalt och nymalen svart peppar.

Lägg tomatröran på brödet.