<< Tillbaka
Antal ingredienser: 15

Trattkantarellsoppa

Antal portioner: st

Ingredienser

  • 6 dl torkade trattkantareller
  • 160 g gul lök
  • 150 g palsternacka
  • 150 g morötter
  • 250 g röd paprika
  • 35 g smör till stekning
  • 1,5 l köttbuljong
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk Grey Poupon Dijonsenap
  • 2 tsk Kikkoman soja
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 2 msk konjak

Tillagning

Blötlägg kantarellerna i kallat vatten i ca 30 minuter.

Skala löken, moroten, palsternackan och finhacka. Kärna ur paprikan och finhacka. Smält smör i en kastrull och fräs grönsakerna.

Häll av vattnet från svampen och dela svampen i mindre bitar. Lägg i kastrullen.

Häll i buljongen och sjud i ca 20-30 minuter.

Vispa samman grädden, mjölken, crème fraichen och senapen, rör ner i soppan koka i 5 min.

Smaka av med soja, salt, peppar och konjak.