<< Tillbaka
Antal ingredienser: 14

Tropisk fruktsallad med smak av kokos

Antal portioner: st

Ingredienser

  • Lag
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 Saft från citron
  • 2 stjärnanis
  • 8 rosépepparkorn
  • 2 apelsiner
  • 2 kiwi
  • 2 passionsfrukter
  • 1 papaya
  • 1 carambole
  • 1 ask physalis
  • 1 dl Sun-Maid russin
  • 0,5 dl kokosflingor

Tillagning

Lägg ingredienserna till lagen i en kastrull, koka upp och låt kallna. Skala apelsinerna och kiwifrukten. Dela och skär dem i mindre bitar. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet med hjälp av en tesked. Dela papayan på mitten och gröp ur kärnorna, dela fruktköttet i mindre bitar. Dela carambole i mindre bitar.

Tag bort bladen på physalisen och dela dem på hälften. Lägg sedan frukten i den kalla lagen tillsammans med russin och kokosflingor. Servera fruktsalladen ”au naturelle” eller tillsammans med en kula glass.