Artiach

Artiach

Filipinos krispiga kex ingår i varumärket Artiach som har en lång historik inom kakor på världsmarknaden. Artiach i sin tur ingår i koncernen Nutrexpa som med flertalet varumärken är marknadsledare inom kategorin kex & kakor på den spanska marknaden.

 Filipinos krispiga kex med chokladöverdrag lanserades i Spanien år 1966 och har sedan dess blivit en stor succé.

Produkten har idag 87% kännedom och ingår i varumärket Artiach som har en lång historik inom kakor på världsmarknaden. Artiach i sin tur ingår i koncernen Nutrexpa som med flertalet varumärken är marknadsledare inom kategorin kex & kakor på den spanska marknaden. Sedan början av 2000-talet finns även Filipinos i Finland där de blivit oerhört populära – hela 1,32 miljoner kakpaket åker ner i de finska varukorgarna varje år, vilket innebär att snittet per hushåll är 0,5 kakförpackningar. Bryts detta ned ytterligare kan man säga att varje invånare i Finland stoppar i sig 4 kakor per år.      

I Sverige finns produkterna sedan Februari 2014 och det återstår ännu att se om det svenska fikasuget gör att Sverige går om Finland i den tuffa kampen om flest antal Filipinoskakor/invånare.