Jules Destrooper

Jules Destrooper

Precis som 1886 är Jules Destroopers kakor helt fria från konserveringsmedel och artificiella färg- och smakämnen. Varje kaka är resultatet av en strävan att erbjuda naturliga produkter baserade på krämigt smör, färska ägg, mjöl och noga utvalt socker.

www.destrooper.be/se

Driven av sin passion kombinerade köpmannen Jules Destrooper de bästa kryddorna han importerade från Afrika och Asien med naturens bästa ingredienser. Det var så han fick den unika smaken på sina Almond Thins.

1886 grundade han kakföretaget som än idag bär hans namn, Jules Destrooper.

Efter framgången med sina Almond Thins skapade han en egen variant av den traditionella belgiska smörvåfflan. Hans Butter Crisps lanserades 1890. 1911 vann Almond Thins det prestigefyllda guldet på den kända matmässan i Paris. Även andra internationella erkännanden gjorde att han började exportera produkterna.

Att bevara hållbarhet och färskhet var en av de största utmaningarna för andra och tredje generationens Destrooper-familj. Med hjälp av en lufttät aluminumförpackning lyckades de öka hållbarheten på sina naturliga produkter ända till nio månader. Detta innebar att kakorna kunde exporteras till all världens hörn. Snart kunde människor över hela välden njuta av den unika smaken och färskheten hos de spröda kakorna. Under denna period tillkom en tredje kaksort, nämnligen Butter Waffles.

Idag drivs företaget av den fjärde generationen. Fortfarande används samma hemliga recept som Jules Destrooper skapade. Naturligtvis innebär 125 års utveckling att det numera används moderna tillverkningsmetoder för att säkerställa högsta kvalitet och hygein, men originalreceptet kommer aldrig förändras. Precis som 1886 är Jules Destroopers kakor helt fria från konserveringsmedel och artificiella färg- och smakämnen. Varje kaka är resultatet av en strävan att erbjuda naturliga produkter baserade på krämigt smör, färska ägg, mjöl och noga utvalt socker.

Den nya generationen är även stolta över att kunna erbjuda olika sorters chokladöverdragna kakor, till exempel den spröda Mandelflorentinen.