Schär

Schär

SCHÄR är det ledande varumärket i Europa inom glutenfria livsmedel. Samtliga SCHÄR produkter är från högsta kvalitet, säkerhet och smak och är garanterad glutenfria.

www.schaer.com

Tack vare över 30 års erfarenhet inom forskning och utveckling kan SCHÄR erbjuda ett mycket brett sortiment inom glutenfritt till konsumenten.

Under de senaste åren har det visat sig att celiaki förekommer mycket oftare än förväntat. Upp till 1% av befolkningen är celiakiberörda, även om de flesta är utan symptom och mörketalet för celiaki är högt.  Celiaki är en permanent intolerans i immunsystemet mot gluten som finns i många sädeslag som till exempel vete, råg, korn, dinkel, kamutvete, spelt och rågvete. De berörda får inte äta produkter som innehåller glutenhaltiga sädesslag eller livsmedel som innehåller spår av gluten eftersom det leder till en kronisk inflammation och förtvining av tunntarmsluddet.

Det finns en hel del livsmedel som är naturlig glutenfria och kan användas som alternativ till de glutenhaltiga. De naturliga glutenfria sädesslagen omfattar majs, ris, hirs, bovete, amarant, teff och quinoa. Dessutom är potatis och baljväxter som bönor och linser glutenfria och en viktig beståndsdel av en glutenfri kost.  Glutenfria produkter kännetecknas av ordet ”Glutenfri” och/eller symbolen med den korsade axet och är tillgängliga i de flesta livsmedelsbutiker.                        

Företaget DR. SCHÄR bedriver forsking och utveckling inom glutenfria livsmedel sedan mer än 30 år och är med den kompetensen numera Europas marknadsledare. Under varumärket Schär erbjuds ett mycket brett sortiment till konsumenten med allt från bröd, pasta, mjölmixer, kex och kakor och frysta färdig rätter. Samtliga produkter är utan gluten, av högsta kvalitet och smakar dessutom utmärkt. DR. SCHÄRS vision är att vara den ledande matspecialisten för särskilda kost- och näringsmässiga behov i Europa och Amerika samt det internationellt största varumärket för glutenfria produkter.

Schärs kompetens inom celiaki går långt över produktsortimentet. Över hela Europa stöder DR. SCHÄR läkare och dietister vid diagnos och kostråd för celiakiberörda. Schär hjälper berörda med mycket information och många tjänster, som till exempel Schär Club och Glutenfree Roads.

 

Besök vår hemsida för mer information och inspiration