Sharwood's

Sharwood's

Sharwood’s erbjuder ett spännande sortiment av äkta indiska mango chutneys av högsta kvalitet i tre olika sorter. Mango Chutney är en indisk sås som görs på mango och kryddor. Namnet kommer från chatni som är hindi och betyder kryddstark.

www.sharwoods.se

Historien tog sin början 1875, då James Alan Sharwood började importera mango chutney och currykryddor till England.

Sharwood's erbjuder ett spännande sortiment av äkta indiska mango chutneys av högsta kvalitet i tre olika sorter.

Mango Chutney är en indisk sås som görs på mango och kryddor. Namnet kommer från chatni som är hindi och betyder kryddstark. Chutney används traditionellt som smaksättare till indiska rätter men passar även utmärkt för kryddning av vardagsmat så som grillad och stekt kött, fisk, grönsaker och grytor.

Sharwood's väg från Indien till Arvid Nordquist

Historien tog sin början 1875, då James Alan Sharwood började importera mango chutney och currykryddor till England. 1889 grundade han företaget Sharwood's, och året därpå påbörjades produktion av bl. a mango chutney i England.

Efterfrågan var så stor att den första fabriken öppnades 1899. Genom åren har sortimentet vuxit radikalt. I England är Sharwood's den ledande producenten av indisk och asiatisk mat.

År 1947 och 1994 utnämndes Sharwood's till Kunglig Hovleverantör till det engelska hovet. Sharwood's har funnits i Sverige sedan början av 1980-talet och distribueras av Arvid Nordquist sedan 2004.

Efter ett företagsuppköp i början av 2007 ägs varumärket Sharwood´s numera av Premier Foods - Englands största producent av livsmedel. Bland Premier Foods varumärken finns bl. a Robertson´s, Loyd Grossman och Quorn. Premier Foods sysselsätter cirka 20 000 anställda.