TABASCO® brand Pepper Sauce

TABASCO® brand Pepper Sauce

Lagrat upp till tre år i ekfat tillsammans med salt och därefter tillsätts en hög kvalitets destillerad vinäger.

www.tabasco.com

TABASCO® brand Pepper Sauce tillverkas av McIlhenny Company som grundades år 1868 på Avery Island i Louisiana där det ligger än idag.

Heta pepparfrön i rätt händer blev till TABASCO® brand Pepper Sauce

Enligt familjelegenden så fick grundaren Edmund McIlhenny några heta pepparfrön, Capsicum frutescens, av en resande från Mexico eller Centralamerika som nyligen anlänt till Louisiana. McIlhenny planterade dessa frön på Avery Island och experimenterade med pepparsåser ända tills han fann en som han var nöjd med.

Eldig, röd sås smakar bäst utspridd

År 1868 började Edmund McIlhenny tillverka pepparsås. Det sägs att McIlhenny först använde avdankade parfymflaskor med stänktopp för att distribuera sin sås, vilket var viktigt eftersom såsen var koncentrerad och smakade bäst utspridd, inte uthälld. Försäljningen tog fart ordentligt och i slutet av 1870-talet fanns såsen att köpa även i England.

År 1870 fick Edmund McIlhenny patent på den unika processen att av peppar tillverka den eldigt röda såsen. TABASCO®Sauce tillverkas än idag på nästan samma sätt förutom att lagringsprocessen för massan är längre - upp till tre år i ekfat tillsammans med salt och därefter tillsätts en hög kvalitets destillerad vinäger.

Samma process används än idag och Avery Island är fortfarande högkvarter för det världsomfattande familjeföretaget, som drivs av Edmund McIlhennys släktingar.

En naturlig smak för alla

TABASCO® brand Pepper sauce har funnits på marknaden i mer än 135 år och är den enda pepparsåsen som lagras på ekfat i 3 år innan produkten buteljeras. TABASCO® Orginal Sauce är också helt naturlig - det enda som finns i är peppar, salt och vinäger. 

TABASCO® brand Pepper Sauce finns i fyra varianter i Sverige: det röda originalet, den mildare gröna, den turbostarka med Habanero, och Chipotle med spännande röksmak.