vin och öl

Hållbarhet inom

vin och öl

I vår portfölj har vi allt ifrån ekologiska produkter till naturviner, sen har vi även producenter som fokuserar på de etiska aspekterna inom produktionen. 

Certifieringsdjungeln

Att vara certifierad är ett brett begrepp. Och alla har sina egna kriterier för att certifieringen ska gälla. Det är en djungel med andra ord. Den vanligaste är ekologisk och är också den som flest vet vad det innebär. Men det finns också viner som är biodynamiska eller etiskt märkta. Naturviner är ett begrepp som fler pratar om på senare tid men det är ingen officiell certifiering då det inte finns något kontrollorgan. Andra certifieringar som finns inom Arvid Nordquist är uthållig vinproduktion och 100 % klimatkompenserad. Här kan du läsa mer om alla våra certifieringar och vad de innebär.

En bättre dryckeskultur

I Sverige är arbetet med alkoholprodukter starkt reglerad kring var och hur vi får sälja produkterna men också på vilket sätt som dessa får marknadsföras. Vi verkar helt enkelt i en komplex bransch. På Arvid Nordquist vill vi jobba för en sund dryckeskultur och som ett led i detta är vi medlemmar i branschorganisationen Sprit & Vinleverantörsföreningen, SVL. Tillsammans med dem är vi med och bidrar till ett flertal projekt, bland annat genom Drinkwise som syftar till ett hälsosamt förhållande till alkohol. Utbildningsprojektet Prata om Alkohol är ett initiativ som syftar till att skjuta upp ungas alkoholdebut samt att ge dem ett ansvarsfullt förhållningssätt till alkohol.

Här kan du läsa mer om SVL och branschens ansvar