Smakupplevelser & Nutida kvalitet

SMAKUPPLEVELSER OCH NUTIDA KVALITET

Arvid Nordquist HAB är ett svenskt familjeföretag som sedan starten 1884 fokuserat på stora smakupplevelser och kvalitetsprodukter. I vårt sortiment finns livsmedel, vårt egenrostade kaffe, vin, öl och sedan 2016 även non food-produkter. Vi är idag 306 medarbetare i Norden som tillsammans arbetar för att kunna erbjuda de bästa smakupplevelserna och produkterna - samtidigt som vi gör vårt yttersta för att förbättra villkoren för människor och minimera miljö- och klimatpåverkan. Produkter med så liten miljöpåverkan som möjligt är nutida kvalitet.

OM OSS

Vi har verksamhet inom fyra olika produktkategorier – Livsmedel, Vin & Öl, Kaffe och Hushållsprodukter. Vi finns i alla fyra nordiska länder med sälj- och marknadsorganisationer. Vi bearbetar alla kanaler där livsmedel säljs. Vår portfölj innehåller varumärken som vi äger, utvecklar och producerar själva, och varumärken som vi representerar. Våra kunder är både nordisk dagligvaruhandel inklusive alkoholmonopolen, restaurangsektorn och kontorshandeln. Men också varumärkesägarna till de varumärken vi representerar.

Vision

"Vi är den bästa partnern - våra kunder känner sig inspirerade i mötet med oss. Vi levererar starka varumärken med enastående kvalitet, service & värde med hänsyn till människa och miljö.”

Vår service

Vi finns i alla fyra nordiska länder och i alla kanaler där livsmedel finns.

Vi har lång erfarenhet

Att vi har verkat i över hundra år på vår marknad är ingen garanti för fortsatt framgång. Varje dag strävar vi efter att ge våra kunder bästa möjliga service. Genom att alltid sträva efter att bli bättre utvecklar vi vår verksamhet ständigt.

Vill du veta mer om hur Arvid Nordquist utvecklats över tid, läs mer på länken nedan.

Arvid Nordquists historia

Våra senaste nyheter

pressrelease

Eric Fabres prestigevin med ny årgång - Château d’Anglès Grand Vin Rouge 2020

Den 28 april lanseras Château d’Anglès 2020 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett prisat vin av den legendariske vinmakaren Eric Fabre som varit ett stående inslag bland de tillfälliga lansering...

pressrelease

Arvid Nordquist blir ny samarbetspartner till CONVENDUM

CONVENDUM har valt Arvid Nordquist som kaffe- och te-leverantör till alla Coworking spaces i Stockholm och Göteborg.

pressrelease

Limited Edition – Årets sommarkaffe från Arvid Nordquist!

Årets sommarkaffe 2023 är en mellanmörk rostning med toner av mörk choklad och björnbär. Finns i en begränsad upplaga i butik från och med vecka 12.

pressrelease

Arvid Nordquist lanserar en ny produkt för den professionella marknaden – Instant Sticks!

Instant Sticks – så lyder namnet på den nya produkten som Arvid Nordquist lanserar på den professionella marknaden. Portionspåse á 2 gram, certifierad med KRAV, Fairtrade och EU-ekologisk, 500 st per ...

pressrelease

Vem blir Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2023?

Nu öppnar anmälan till Lily Bollinger Award som instiftades av Champagne Bollinger tillsammans med Arvid Nordquist för över 20 år sedan. Tävlingen har kommit att bli en etablerad och erkänd del i arbe...

pressrelease

Världsnyhet från kultförklarade Chateau Musar

Som en av de första marknaderna i världen lanserar Arvid Nordquist nytillskottet Levantine de Musar på Systembolagets hyllor den 3 mars från det libanesiska vinhuset Chateau Musar. Ett helt nytt rött ...

pressrelease

Världens första alkoholfria vin från Alsace

Den 1 mars 2023 lanserar det alkoholbefriade vinhuset Oddbird ett vitt vin i Systembolagets exklusiva sortiment. Oddbird blir därmed först i världen att lansera ett alkoholfritt vin från Alsace.

Våra varumärken