Nyheter från Arvid Nordquist

Nyheter Kaffe

Börja den Internationella kvinnodagen med en kopp kaffe som är odlat på gårdar som drivs av Kvinnor

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen och nu föreslår Arvid Nordquist att du firar dagen med en kopp AMIGAS. Arvid Nordquist produkt AMIGAS består av kaffebönor från odlingar som drivs av kvinnor, genom att dricka AMIGAS hjälper du kvinnliga jordbrukare att utveckla sin verksamhet och därmed till bättre levnadsförhållanden.

Nytt kaffe stöttar kvinnliga kaffeodlare

En viktig del i kampen mot fattigdom är att i högre grad involvera kvinnor i ekonomin och på arbetsmarknaden. Arvid Nordquists nya kaffe AMIGAS görs enbart av bönor från kaffeodlingar som drivs av kvinnor. Genom att långsiktigt stödja dessa kvinnliga odlare bidrar Arvid Nordquist till bättre levnadsförhållanden.

Arvid Nordquist lanserar ännu en ekologisk Espresso

I en tid av ökad efterfrågan på ekologiskt kaffe väljer Arvid Nordquist att utöka sitt sortiment med Molto, en kraftfull espresso som för tankarna till Umbrien i Italien. Med ekologiska och Fairtrade-certifierade bönor passar Molto väl in i Arvid Nordquists hållbara sortiment.

2016 – ett steg i rätt riktning för den afrikanska elefanten!

Sedan årsskiftet 2015/2016 arbetar Arvid Nordquist tillsammans med African Wildlife Foundation (AWF) för att rädda Afrikas elefanter. Samarbetet innebär att Arvid Nordquist vid försäljningen av produkten Wanyama skänker pengar till AWFs arbete med att skydda den afrikanska elefanten. Under 2016 uppgick summan till $25 000.

Arvid Nordquist utökar Te-sortimentet

Äntligen presenterar Arvid Nordquist höstens nya tesmaker - Green Lemon, Berry Black och Coconut Chili. De är högkvalitativa svarta och gröna long leaf teer från Sri Lanka, odlade 2000 meter ö.h och precis som tidigare teer är de Fairtrade certifierade och 100 % klimatkompenserade.

Se alla nyheter och pressmeddelanden

Nyheter Vin & Öl

Äntligen ett helt alkoholfritt rött vin som dessutom är ekologiskt!

Allt fler svenskar efterfrågar alkoholfria viner men för den som också efterfrågat ekologiskt har utbudet varit obefintligt när det kommer till de röda alternativen. Från 1 mars finns Domaine de la Prade på Systembolaget, ett helt alkoholfritt och ekologiskt vin signerat Richard Juhlin. Tack vare en fyllig kropp passar vinet även mycket bra genom hela middagen, det är dessutom helt veganvänligt.

Premiumöl från Fuller`s – lägre pris från 1 mars på Systembolaget

Utbudet av öl har fullkomligt exploderat på Systembolaget och det finns fler öl än någonsin att välja på. Storbritannien är ett land med lång öltradition inom segmentet ale. Ölstilen är oftast präglad av fylliga humletoner med lägre alkoholhalt. Fuller`s är ett av Englands ikonbryggerier med anor från 1845.

Hållbarhet i fokus när KWV lanserar nytt vin – goda skäl att köpa vin från Sydafrika

Sedan starten har KWV varit en producent som tagit ett stort socialt ansvar i Sydafrika. Nu lanseras 57 on Main, döpt efter adressen där allting tog sin början, ett fylligt och kraftfullt vin som är certifierat av Fairtrade.

Arvid Nordquist inleder samarbete med MRG Wines och utökar sortimentet med alkoholfria viner signerade Richard Juhlin

Alkoholfritt vin är ett segment som blomstrar på Systembolaget, mycket tack vare att det de senaste åren skett en stor kvalitetshöjning på vinerna. Att kunna erbjuda ett alkoholfritt vin är en allt vanligare artighets- och hälsofaktor. Från november kan Arvid Nordquist bidra till en bättre dryckeskultur och erbjuda högkvalitativa viner med noll procent alkohol till den svenska konsumenten.

Ny årgång för prisbelönta Corralillo Syrah

​Corralillo Syrah är ett av Matetics mest prisbelönta viner som nu fått en uppdaterad årgång. 2014 har en generös och intensiv arom av röda frukter, viol och peppar. Ett fint strukturerat, intensivt och komplext vin med mjuka tanniner och ett långt, elegant avslut. Den nya årgången har belönats med 93 poäng av James Suckling.

Se alla nyheter och pressmeddelanden

Nyheter Livs

Kikkoman lanserar ekologisk soja och glutenfri teriyakimarinad

​Kikkoman lanserar nu en certifierad ekologisk soja och en glutenfri teriyakimarinad. Den ekologiska sojan är som den traditionella tillverkad på fyra ingredienser och har en fyllig arom, len smak och nedtonad sälta. Den nya glutenfria och smakrika teriyakimarinaden har en mild, balanserad sötma och passar perfekt till exempelvis kött, fisk och grönsaker.

EKORRENS EKOLOGISKA LANSERAR CHOKLADKAKOR

Ekorrens Ekologiska lanserar tre chokladkakor under hösten. De nya chokladkakorna är både ekologiska, KRAV-märkta, Fairtrade-märkta och klimatkompenserade. De första smakerna ut på marknaden är ren Mjölkchoklad, Mandel & Havssalt, samt Hallon & Citron.

Arvid Nordquist and Kellogg starts cooperation

The Swedish family business Arvid Nordquist HAB is taking over the commercial responsibility of Kellogg´s business in the Swedish market. The agreement will come into effect 1st of January, 2016, and means that Arvid Nordquist will be responsible for sales and distribution of all Kellogg’s products on the Swedish market including Pringles Chips.

Se alla nyheter och pressmeddelanden