Varumärken

Arvid Nordquists intresse för smaker började med en egen delikatessbutik som slog upp portarna 1884 på Nybrogatan i Stockholm. Sedan starten har Arvid Nordquist tagit världens smakupplevelser till Sverige, genom starka internationella varumärken och inte minst genom sitt lokalrostade kaffe. Nedan finns vårt sortiment inom livsmedel, vin & öl och kaffe, klicka på logotypen så får du veta mer.

Agro vinicola abreu & sobreiro

Agro Vinicola Abreu & Sobreiro är ett fokuserat och kvalitetsmedvetet familjeföretag grundat 1933. De älskar att göra vin och vill förmedla sin passion till stora delar av världen och satsar på maximal kvalitet till rimligt pris.

Läs mer »

Aia Vecchia

Läs mer »

Altos las Hormigas

Altos Las Hormigas målsättning är att producera malbecviner av världsklass med Mendozas tydliga terroir. Vinerna är koncentrerade, eleganta och kraftfulla och har nått stor internationell framgång. 

Läs mer »

ARA

Ara är en unik producent som konsekvent utnyttjar microklimatet i sina vingårdar. Med internationellt erkände vinmakaren Jeff Clarke i spetsen skapar de några av Marlboroughs bästa viner.

Läs mer »

Arvid Nordquist Classic

Arvid Nordquist Classic Kaffe

Arvid Nordquist Coffee Lounge

Arvid Nordquist Oljor

Arvid Nordquists olivoljor kommer från noga utvalda små kooperativ runt medelhavet där det är lätt att kontrollera kvaliteten och hanteringen. Den kallpressade rapsoljan kommer från Österlen i Skåne.

Läs mer » Läs mer om Arvid Nordquist Oljor »

Arvid Nordquist Selection

Ayala

Ayala är ett klassiskt champagnehus i Grand Cru-byn Aÿ, känt för sina Pinot Noir-odlingar. Vintidningen La Revue du Vin har utsett Ayala till en av de stora ”personligheterna” av alla champagnehus.

Läs mer »

Bolla

Bollas filosofi är att skapa ursprungstypiska viner i högst personlig stil. Med mer än 125 års erfarenhet lyckas de väl och deras viner uppskattas i hela världen.

Läs mer »

Bollinger

Bollinger är ett legendariskt och anrikt champagnehus i elitklass, grundat 1829. Här går kvalitet före allt och de har som enda champagneproducent officiellt kvalitetsdeklarerat sitt vin.

Läs mer »

Bonne Maman

Läs mer »

Buglioni

Buglioni är en liten kvalitetsproducent i hjärtat av Valpolicella. Med modern teknik producerar de viner med stor personlighet i traditionell stil. Vinerna är internationellt omtalade.

Läs mer »

Ca'Bianca

Vinhuset Ca’Bianca har anor från 1950-talet och har en vingård på 39 hektar. Under ett vakande öga från vinmakaren Luigi Borgna skapar moderna viner i världsklass med druvor odlade på vingårdens 39 hektar. Här ligger fokus på att producera Barbera d’Asti som är perfekt anpassat för det lokala klimatet.

Läs mer »

Chanson Pere & Fils

Chanson Père & Fils tillverkar vin från några av vinvärldens mest kända byar. Idag är huset Bollingerägt vilket ökat kvalitetsfokuset än mer och de anses vara en av Bourgognes bästa producenter.

Läs mer »

Chateau DAngles

Chateau D’Anglès med vinmakare Eric Fabre i spetsen är kända för sina viner. Med erfarenhet från Bordeaux producerar de viner av helt unik karaktär på La Clapes lokala druvsorter.

Läs mer »

Chateau de Berne

Hos Château de Berne i Provence har vinmakning varit en självklarhet i över 250 år. De värnar om terroiren och att framhäva det ursprungstypiska från naturen, med högklassiga viner som resultat.

Läs mer »

Château des Bertrands

I en gammal jakstuga i soliga Provence skapar Château des Bertrands sina ikonviner. Vinhuset har ett gynnsamt medelhavsklimat med svala vindar och unik terroir, en idealisk plats för vinproduktion.

Läs mer »

Château Haut‐Bages Liberal

Château Haut-Bages-Liberal är en vingård vid Bagesplatån i Bordeaux. Den drivs av den dynamiska Claire Villars-Lurton som efter föräldrarnas plötsliga död tog över slottet (och två andra) vid bara 25 års ålder. 

Läs mer »

Chateau la Nerthe

Château La Nerthes grundades redan på 1100-talet när vingårdarna i Châteauneuf-du-Pape först planterades. Prestigevinerna från La Nerthe är erkända och mycket lagringsdugliga.

Läs mer »

Chateau Musar

Château Musar har producerat vin i Bekaadalen sedan 1930. Grundaren Gaston Hochar var bara 20 år gammal när han beslutade sig för att göra ett vin av internationell klass, inspirerad av sina resor till Bordeaux, men också med djup respekt för Libanons 6000-åriga vinhistoria. Idag har vinerna en helt personlig stil som inte liknar någon annans.

Läs mer »

Colman's

Erkänd senap med starka traditioner i Storbritannien, med anrik tillverkningsprocess sedan 200 år.

Läs mer » Läs mer om Colman's »

Cornish Orchards

På Cornish Orchards brygger man prisbelönta ciders och juicer. Verksamheten bygger på djup respekt för de traditionella hantverket och balans till naturen genom att endast använda sig av färskpressad juice från närproducerad frukt i alla sina produkter.

Läs mer »

Corvers Kauter

Ekologisk topproducent från Rheingau med en tydlig inriktning på hållbarhet och kvalitet. Ett familjeföretag med fokus på framtiden snarare än traditioner där de strävar efter att göra moderna, matvänliga viner med ett modernt uttryck. Alla viner är ekologiskt certifierade.

Läs mer »

Cosecheros y criadores

Cosecheros y Criadores är en modern anläggning med över 8000 franska och amerikanska ekfat. Vinerna är en blandning av modern internationell stil men med en fot i det klassiskt spanska. Flera av firmans viner är ekologiska.

Läs mer »

Del Monte

Del Monte är en av världens ledande producenter av konserverad frukt, juicer och fruktdrycker, och ett välkänt varumärke i Sverige.

Läs mer » Läs mer om Del Monte »

Diamond

Diamond är ett populärt varumärke med högkvalitativa valnötter som är perfekta för bakning, till yoghurten eller som snacks

Läs mer » Läs mer om Diamond »

Domaine Duseigneur

Hos familjeägda Domaine Duseigneur har all odling skett helt ekologiskt sedan starten. Idag tillämpas biodynamisk vinodling och man framställer viner med tydlig terroir som rönt stora framgångar internationellt.

Läs mer »

Domaine Kuehn

Domaine Kuehn har en historia som sträcker sig ända till 1675. Man arbetar för att kunna erbjuda en smakupplevelse utöver det vanliga genom att leverera storslagna viner producerade med respekt för moder natur och kärlek till ”Terroiren”.

Läs mer »

Domino de Pingus

Dominio de Pingus hör till världens vinelit och personifieras av den legendariske vinmakaren Peter Sisseck. Han står bakom det spanska kult- och ikonvinet Pingus. All vinodling sker helt biodynamiskt.

Läs mer »

Don sebastiani & sons

Don Sebastiani & Sons har på kort tid blivit ett av USAs större vinföretag. De producerar ett antal olika vinserier med klart definierad identitet som nått stor framgång på den nationella vinscenen.

Läs mer »

Dufouleur freres

Dufouleur Frères ligger i hjärtat av Bourgogne, i staden Nuits-Saint-Georges. Det är en mycket anrik familjeproducent, kända för sina mjuka Beaujolaisviner.

Läs mer »

Figaro

Figaro är en av världens ledande producenter av oliver och exporterar oliver till närmare 60 länder.

Läs mer » Läs mer om Figaro »

Filipinos

Filipinos krispiga kex ingår i varumärket Artiach som har en lång historik inom kakor på världsmarknaden. Artiach i sin tur ingår i koncernen Nutrexpa som med flertalet varumärken är marknadsledare inom kategorin kex & kakor på den spanska marknaden.

Läs mer » Läs mer om Filipinos »

Finca Montepedroso

Finca Montepedrosos vingård ligger i de bästa lägena i Rueda. Deras viner kännetecknas av hög kvalitet med tydligt terroiruttryck.

Läs mer »

Finca valpiedra

Finca Valpiedra är den enda egendomen i Rioja med en ”single vineyard”. Vingårdarna är vackert belägna i Riojas bästa läge och vinerna är internationellt erkända för sin höga kvalitet.

Läs mer »

Foncalieu

Foncalieu är ett kooperativ med säte utanför medeltidsstaden Carcassonne, som kontrollerar över 7 000 hektar odlingar och hela 1 200 vinbönder. Med modern teknologi och ett internationellt vinmakarteam producerar man regionens bästa viner.

Läs mer »

Fontana Candida

Fontana Candida är ett av flaggskeppen från regionen Lazio och kännetecknas av sitt landskap, tradition och trovärdighet. Huset etablerades 1958 och blev snabbt Romarnas egna favoritproducent.

Läs mer »

Fullers

Fuller’s brygger sin öl på anrika ”The Griffin Brewery” där man bryggt öl sedan 1600-talet. Idag är de Londons enda familjeägda bryggeri och kända världen över för sin klassiska och innovativa ölportfölj.

Läs mer »

Giovanni Rosso

Giovanni Rosso är en familjeägd producent i Serralunga d' Alba. De gör enbart röda viner med stor passion för Barolos toppdruva Nebbiolo. Vinerna har vunnit flera internationella utmärkelser.

Läs mer »

Grey Poupon

Äkta fransk Dijonsenap. Grey Poupon är förstklassiga bruna och svarta senapsfrön och vitt vin istället för vinäger.

Läs mer » Läs mer om Grey Poupon »

HiPP

HiPP barnmat erbjuder konsumenten ett 100 % ekologiskt sortiment och är också världens största tillverkare av färdiglagade ekologiska barnmatsprodukter.

Läs mer » Läs mer om HiPP »

Josef Drathen

Hos familjeägda Josef Drathen kan man se tillbaka på 100 års tradition av vinframställning. Idag ingår flera tyska vinhus i företaget och de är en av de ledande producenterna i Mosel-regionen.

Läs mer »

Jules Destrooper

Jules Destroopers kakor är helt fria från konserveringsmedel och artificiella färg- och smakämnen. Varje kaka är resultatet av en strävan att erbjuda naturliga produkter baserade på krämigt smör, färska ägg, mjöl och noga utvalt socker.

Läs mer » Läs mer om Jules Destrooper »

Kelloggs

Läs mer »

Kikkoman

Äkta Japansk soja. Kikkoman soja innehåller bara fyra ingredienser: sojabönor, vete, salt och vatten. Inga färgämnen, inga smakämnen, inga kemiska tillsatser.

Läs mer » Läs mer om Kikkoman »

KWV

KWV är en av Sydafrikas största vinproducenter och äger världens största vineri. De gör flera vinserier i olika prisklasser, från husviner och välkända Roodeberg till prestigeserien the Mentor's Selection.

Läs mer »

Laborie Estate

Laborie Estate ligger i området Paarl och är en av Sydafrikas äldsta vingårdar. Här har man framställt vin med fokus på kvalitet i mer än 300 år.

Läs mer »

Langlois-Chateau

Langlois-Chateau är ett mycket kvalitetsmedvetet vinhus i hjärtat av Saumur. De är kända för sitt mousserande vin som anses vara det bästa man kan få utanför Champagne. Sedan några år äger Bollinger vinhuset vilket ökat kvalitetsfokuset än mer.

Läs mer »

Lenz Moser

Lenz Moser är en anrik men modern producent i Niederösterreich. I flera generationer har de utvecklat landets vinindustri och är idag en av Österrikes mest kända i världen.

Läs mer »

Leone de Castris

Leone de Castris har producerat vin i Puglia sedan 1650-talet. Idag gör vinkonsulten Riccardo Cotarella viner i alla prisklasser med hjälp av toppmodern teknik.

Läs mer »

Louis Bernard

Louis Bernard är en allians mellan flera egendomar i södra Rhône. De marknadsför viner som representerar områdets olika appellationer och Estate-viner med fokus på terroir.

Läs mer »

Mas Den Gil

Mas d’en Gil tillhör toppskiktet av de cirka 45 producenter som idag finns i kultdistriktet Priorat i Spanien. Vingården drivs av fjärde generationen av Rovira Carbonell-familjen.

Läs mer »

Matetic Vineyards

Matetic Vineyards är en högkvalitativ, familjeägd producent grundad 1999. De är ekologiskt certifierade och tillämpar biodynamisk vinodling. Allt för att uppnå högsta möjliga kvalitet.

Läs mer »

Melini

Melini är en av Chiantis mest anrika producenter. Idag ligger de i framkant av vinutvecklingen och gör matorienterade och ursprungstypiska viner av hög kvalitet.

Läs mer »

MRG wines

MRG Wines AB är ett svenskt vinhus som utvecklar och producerar alkoholfria premiumviner.

Läs mer »

Nissin

Nissin Foods grundades i Japan den 4 september, 1948 av Mr Momofuku Ando som även 1958 kom på ett sätt att tillverka snabbnudlar. Idag har Nissin sin produktion på 50 platser runt om i världen och producerar varje år ca 4,7 miljarder portioner nudlar.

Läs mer » Läs mer om Nissin »

Orval

Brasserie d’Orval är ett av världens sju godkända trappistbryggerier där produktionen helt sköts av Cisterciensermunkar. Idag är Orval ett välkänt öl av mycket hög kvalitet.

Läs mer »

Parducci wine celler

Parducci Wine Cellars är Mendocinos äldsta vinproducent. Det är ett familjeföretag i tredje generationen som grundades 1932. Kvalitet och hållbarhet är ledord för företaget, vilket de bland annat visat genom många kvalitetsutmärkelser och genom att bli USAs första koldioxidneutrala vinproducent.

Läs mer »

Paul Dolan

Paul Dolan grundades 2006 med ambitionen att skapa vin med tydligt terroiruttryck. Druvorna växer på de bästa lägena inom det svala Mendocino County i norra Kalifornien. Druvorna odlas ekologiskt, alternativt biodynamiskt och alla viner är ekologiskt certifierade via CCOF.

Läs mer »

Pere Ventura

Hos Pere Ventura styrs produktionen av två krav: innovation och kvalitet. Här har man en lång historia inom produktion av cava och förfäder till ägaren Pere Ventura, som vinhuset är uppkallat efter, var delaktig i födseln av cavan.

Läs mer »

Peter Sisseck & Bodegas Y Viñedos Alnardo

Peter Sisseck & Bodegas y Viñedos skapades 2007 som ett projekt för att bevara de gamla vinstockarna i området Ribera del Duero. All vinodling sker med respekt för den biodynamiska traditionen. 

Läs mer »

Pringles

Läs mer »

Produttori del Barbaresco

Produttori del Barbaresco anses vara ett av de mest kvalitetstänkande kooperativen i världen. De är en välrenommerad producent med vingårdar i nio av områdets absolut bästa lägen.

Läs mer »

Rice Dream

Ett naturligt gott mjölkalternativ för alla.

Rice Dream » »

Robertson's

Robertson’s marmelad av finaste kvalitet har förgyllt våra svenska frukostar sedan 1907. Det breda och tilltalande sortimentet gör att vi kan erbjuda något för alla smaker.

Läs mer » Läs mer om Robertson's »

Roodeberg

Roodeberg är ett av Sydafrikas mest välkända viner, lanserat redan 1949 av KWV. Det är ursprungligen en Bordeauxinspirerad röd blend men idag finns det även vitt, rosé och exklusiva specialutgåvor i familjen.

Läs mer »

Rudolf Muller

Rudolf Müller är en av de mest traditionella och samtidigt innovativa vinproducenterna i Moseldalen. Den senaste teknologin i kombination med en djup respekt för traditonen ger moderna och uppskattade viner.

Läs mer »

Santa Helena

Santa Helena är en av de mest välrenommerade producenterna i Sydamerika. De gör viner som representerar hela Colchaguas smakprofil och de ideala klimatförhållanden landet erbjuder.

Läs mer »

Saracco

Saracco är ett familjedrivet företag i tredje generationen beläget i hjärtat av Moscato d´Asti. Här har man producerat högkvalitativa Moscato druvor i harmoni med naturen sedan tidigt 1900 tal.

Läs mer »

Sharwood's

Historien tog sin början 1875, då James Alan Sharwood började importera mango chutney och currykryddor till England.

Läs mer » Läs mer om Sharwood's »

Skippy

SKIPPY är det enda Globala varumärket för jordnötssmör och marknadsledare i många länder.

Läs mer » Läs mer om Skippy »

Steininger

Weingut Steininger är ett anrikt familjeföretag i flera generationer. De är specialister på druvan Grüner Veltliner och gör endast viner på den och regionens Riesling.

Läs mer »

Sun-Maid

Naturliga energi från Kalifornien. Sun-Maids russin innehåller inga tillsatser alls. Bara Kaliforniska druvor som torkat i solen. Sun-Maid är originalet - ett naturligt och hälsosamt snackalternativ för oss som uppskattar kvalitet, välbefinnande och tradition.

Läs mer » Läs mer om Sun Maid »

TABASCO® brand Pepper Sauce

Lagrat upp till tre år i ekfat tillsammans med salt och därefter tillsätts en hög kvalitets destillerad vinäger.

Läs mer om TABASCO® Sauce » Läs mer om TABASCO® Sauce »

Tenute Collesi

Italienskt bryggeri från den lilla byn Apecchio där man brygger öl med lokala råvaror av högsta kvalitet tillsammans med passion och erfarenhet.

Läs mer »

Thorn Clarke

Thorn-Clarke är ett kvalitetsmedvetet familjeföretag i Barossa. De producerar viner från helt unika lägen som fått stor uppmärksamhet internationellt.

Läs mer »

Vina Koyle

Viña Koyle är en premiumvingård som dedikerat sin produktion åt att göra kraftfulla, eleganta viner med stark identitet och tydligt terroiruttryck. Vingården har tillämpat helt biodynamisk odling ända sedan starten.

Läs mer »