57 on Main

Sydafrika

57 on Main

Producent:
KWV
Druva:
Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Pinotage, Shiraz
Land:
Sydafrika
Distrikt:
Western Cape
Smaktyp:
Fruktiga & smakrika
År:
2017
Alkoholhalt:
14%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
48918
Pris exkl. moms:
126:-
Fl/krt:
6
Certifiering:
Fairtrade
57 on Main

57 on Main – signerat den kvinnliga vinmakaren Izele wan Blerk på KWV – är ett strukturerat kraftpaket full av körsbär och svartavinbär med toner av mörk choklad, vanilj och torkade kryddor. 

I Sydafrika är Braai en stor del av kulturen och de flesta köttdetaljerna läggs på grillen. Det är därför också självklart att detta vin passar allt som hör grillen till.

57 on Main är adressen till den plats där den moderna sydafrikanska vinindustrin tar sin början. 1918, samma år som Nelson Mandela föddes, gick flera odlare samman och bildade kooperativet KWV i syfte att stabilisera en vinindustri som befann sig i fritt fall med kraftiga produktionsöverskott och dumpade priser som följd. Några år senare hade 95% av alla bönder anslutit sig till kooperativet vilket gav KWV möjlighet att sätta en mer hållbar prisstruktur och därmed lägga grund till vinindustrins fortsatta utvecklig i Sydafrika.

KWVs engagemang har bara ökat med åren och idag ligger fokus på det sociala ansvaret. Druvorna till 57 on Main kommer från Fairtrade-vingården Roodraai, som är med och finansierar driften av daghem och skola för vinarbetarnas barn.

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Grillat, Lamm, Vilt

Om KWV

KWV är en av Sydafrikas största vinproducenter och äger världens största vineri. De gör flera vinserier i olika prisklasser, från husviner och välkända Roodeberg till prestigeserien the Mentor's Selection.

Mer om producenten