57 on Main White

Sydafrika

57 on Main White

Producent:
KWV
Druva:
Chardonnay, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc
Land:
Sydafrika
Distrikt:
Western Cape
Smaktyp:
Friska & fruktiga
År:
2017
Alkoholhalt:
13,5%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
49296
Pris exkl. moms:
81:-
Fl/krt:
6
Certifiering:
Fairtrade
57 on Main White

57 on Main White är ett torrt, friskt och smakrikt vin med toner av vit persika, gröna äpplen, citrus och honungsmelon. 

Vinet består av 55% Chenin blanc, 30% Chardonnay och 15% Sauvignon blanc. Totalt har 20% av den totala volymen lagrats på franska ekfat i 5 månader.

57 on Main är adressen till den plats där den moderna sydafrikanska vinindustrin tar sin början. 1918, samma år som Nelson Mandela föddes, gick flera odlare samman och bildade kooperativet KWV i syfte att stabilisera en vinindustri som befann sig i fritt fall med kraftiga produktionsöverskott och dumpade priser som följd. Några år senare hade 95% av alla bönder anslutit sig till kooperativet vilket gav KWV möjlighet att sätta en mer hållbar prisstruktur och därmed lägga grund till vinindustrins fortsatta utvecklig i Sydafrika.

KWVs engagemang har bara ökat med åren och idag ligger fokus på det sociala ansvaret. Druvorna till 57 on Main kommer från Fairtrade-vingården Roodraai, som är med och finansierar driften av daghem och skola för vinarbetarnas barn.

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Fisk, Fågel, Skaldjur

Om KWV

KWV är en av Sydafrikas största vinproducenter och äger världens största vineri. De gör flera vinserier i olika prisklasser, från husviner och välkända Roodeberg till prestigeserien the Mentor's Selection.

Mer om producenten