Chanson Chassagne Montrachet Pr.Cru

Frankrike

Chanson Chassagne Montrachet Pr.Cru

Producent:
Chanson Père & Fils
Druva:
Chardonnay
Land:
Frankrike
Distrikt:
Bourgogne
Smaktyp:
Fylliga & smakrika
År:
2011
Alkoholhalt:
13,5%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
47938
Pris exkl. moms:
562:-
Fl/krt:
6
Chanson Chassagne Montrachet Pr.Cru

Chanson Chassagne Montrachet Pr.Cru har en blommig doft men härliga inslag av exotiska frukter och honung. Smaken är generöst fruktig, komplex och välstrukturerad med lång och intensiv eftersmak.

Vinet har fått höga poäng internationellt, bland annat 90-92 poäng av Wine & Spirits i april 2014 och Wine Spectator i juni 2014.

Druvorna odlas på Chansons 2 hektar stora Premiers Cru vingård "Les Chenevottes" som ligger granne med den berömda Terroir "Le Montrachet". Marken består till mestadels av lera och kalksten med den berömda stenen i Chassagne och är en klart mineral. Med sin östra belägenhet vid vägen till Saint Aubin, drar denna vingård nytta av den friska luften som förmedlar en mycket ren och uppfriskande arom till sina viner.

Året 2011 inleddes med en mycket kall vinter, följt av en krävande vår och den varma sommaren avbröts regelbundet av regn. I början på september blev vädret bättre och mognadstakten på druvorna ökade. Skörden skedde under de sista dagarna i september. Noggrann vinifiering och lagring på ekfat under 12 månader kunde tämja den intensiva syran i vinet.  

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Fisk, Lamm

Om Chanson Père & Fils

Chanson Père & Fils tillverkar vin från några av vinvärldens mest kända byar. Idag är huset Bollingerägt vilket ökat kvalitetsfokuset än mer och de anses vara en av Bourgognes bästa producenter.

Mer om producenten