Aia Vecchia Sor Ugo

Italien

Aia Vecchia Sor Ugo

Producent:
Aia Vecchia
Druva:
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Land:
Italien
Distrikt:
Toscana
Smaktyp:
Fylliga & smakrika
År:
2016
Alkoholhalt:
15%
Volym:
750 ml
Pris exkl. moms:
324:-
Fl/krt:
6
Aia Vecchia Sor Ugo

Sor Ugo visar i glaset färgerna på. Röda frukter körsbär samt antydan om rosmarin. Till smaken är vinet rund och rikt utan att vara överväldigande. Smaken är kryddig och livligt med smaker av svarta vinbär, lakrits och kaffe, följt av ett långvarit fruktigt avslut.

Fusion av mikroklimatet, terrängen och höjden skapar ett idealiskt läge för växandet av gårdens premiumdruvor och för att säkerställa högsta kvalitet redan från början tog man in den välkända agronomen Daniel Schuster för att hjälpa till att välja druvsorter och kloner.

Passar till

Nöt, Ost

Om Aia Vecchia

Aia Vecchia grundades 1996 av familjen Aia Vecchia med vision att skapa en liten portfölj av högkvalitativa viner från Toscana. Man köpte den enastående fastighet i Bolgheri DOC, beläget nära den Tyrrenska kusten på landsbygden mellan Bolgheri och Castagneto Carducci. Där är det särskilt gynnsamma mikroklimatet, idealiska jordarna och direkta solljuset nyckeln till vinhusets mycket högkvalitativa viner som uppmärksammats från bland annat Wine Spectator och Wine Entusiast

Mer om producenten