Alvisa 10 Brandy Ecológico

Spanien

Alvisa 10 Brandy Ecológico

Producent:
Alvisa Alcoholes y Vinos SA
Druva:
Airén
Land:
Spanien
Distrikt:
Castilla la Mancha
År:
NV
Alkoholhalt:
40%
Volym:
500 ml
Art.nr.:
50015
Pris exkl. moms:
226:-
Fl/krt:
6
Certifiering:
100% Klimat kompenserad, Ekologisk certifierad
Alvisa 10 Brandy Ecológico

Alvisa 10 Brandy Ecológico har en  fin bärnstenston i färgen. Doft av vanilj, kolafudge, knäck och nougat samt komplex och nyanserad smak med bra balans och rondör. 

Brandyn innehåller  9 g socker/L

Den tidigt skördade druvan Airén ger ett basvin med hög syra och låg alkoholhalt vilket ger de bästa förutsättningarna för destillering. Till Alvisa 10 används dessutom enbart ekologiska druvor. Alvisa tillverkar flera olika brandykvaliteter som alla påminner mer om armagnac än typisk spansk brandy med de sötare, rustikare tonerna och lagring på gamla sherryfat eftersom destillering sker i en kopparanläggning kallad alambic charantais som för cognac. Alvisa 10 lagras även under tio år på franska ekfat. Sockerhalt 9 g/l.

Trots sin ringa ålder har Alvisa 10 Brandy Ecológico hunnit få flera utmärkelser som bland annat guld i XO-kategorin (Extra Old) på World Brandy Award 2018, dubbelguld och Best of Show på Wine & Spirits Wholesalers of America 2018 samt silver på The Brandy Masters UK 2018. Även designen, som inspirerats av Eiffeltornet, har blivit belönad med en bronsmedalj på World Brandy Award 2018.

Alvisa 10 har vunnit Guld & fått utmärkelsen Best Brandy of the Year av Bartenders Spirits Awards of USA 2019. Bartenders Spirits Awards of USA har som mål att på ett oberoende sätt utse den bästa spriten för Restaurang-sektorn i USA.

Passar till

Aperitif, Dessert

Om Alvisa Alcoholes y Vinos SA

Alvisa är en producent med lång erfarenhet av brandytillverkning i ständig utveckling. Som en av de första producenterna av ekologisk brandy har de belönats med flertalet utmärkelser internationellt.

Mer om producenten